Dosar penal pentru vătamare corporală din culpă si părăsirea locului accidentului. Avocat specializat în infrațiuni rutiere

Căutați un avocat specializat în infractiuni rutiere 

Avocat Patrascu Razvan din Bucuresti, specializat în materie de Drept Penalcu o experiență de peste 20 de ani în domeniul juridic, vă poate ajuta prin oferirea de asistență și reprezentarea juridică în urma săvârșirii  infracţiunilor prevazute si pedepsite de art. 196 Cod penal, constănd in vătamarea corporală din culpă si art. 338 Cod penal, constănd in părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia.

Contactați-ne acum la numărul de telefon: 0724 511 669 sau trimiteți un e-mail la adresa: cabinet@avocatpatrascu.ro.

Jurisprudență:

Decizia nr. 78/A din 29 martie 2018 pronunţată de Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie:

1. Fapta săvârşită din culpă, de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, constând într-un accident de circulaţie prin care se produc faţă de două persoane leziuni traumatice a căror gravitate este evaluată prin 1-2 zile de îngrijiri medicale, constituie infracţiunea de vătămare corporală din culpă şi se încadrează în dispoziţiile art. 196 alin. (1) şi (4) C. pen. În acest caz, varianta agravată prevăzută în art. 196 alin. (3) C. pen. nu este incidentă, întrucât această variantă agravată se raportează la dispoziţiile art. 196 alin. (2) C. pen. şi implică producerea consecinţelor prevăzute în art. 194 alin. (1) C. pen., fiind inaplicabilă în ipoteza în care, faţă de două sau mai multe persoane, se produc exclusiv urmările prevăzute în art. 193 alin. (2) C. pen.

2. Părăsirea locului accidentului de circulaţie, prin care s-au produs faţă de două persoane leziuni traumatice a căror gravitate este evaluată prin 1-2 zile de îngrijiri medicale, de către conducătorul vehiculului, anterior sosirii organelor de poliţie, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii prevăzute în art. 338 alin. (1) C. pen. Conducătorul vehiculului nu poate invoca eroarea asupra urmărilor produse prin accident - care, atunci când constau exclusiv în pagube materiale, determină incidenţa dispoziţiilor art. 338 alin. (3) lit. a) C. pen. -, în cazul în care nu a depus nicio diligenţă pentru clarificarea acestora.     

 

 

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published