Perioada de suspendare a permisului de conducere se calculeaza de la data depunerii dovezii înlocuitoare

În Monitorul Oficial cu numărul 2 din 3 ianuarie 2019 a fost publicată Legea nr. 349/2018 pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, potrivit căreia art. 111 din OUG nr. 195/2002 se completează în sensul acordării posibilității conducătorului auto de a depune dovada înlocuitoare a permisului de conducere la poliția rutieră în orice zi din momentul eliberării până în a 15-a zi de valabilitate a dovezii înlocuitoare, urmând astfel ca perioada de suspendare a permisului de conducere să fie calculată de la data depunerii dovezii înlocuitoare și nu de la expirarea valabilității acesteia.

Astfel, legea dispune că ”în cazul suspendării permisului de conducere pentru o perioadă determinată, cu eliberarea unei dovezi înlocuitoare cu drept de conducere pentru 15 zile, suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule începe în unul din următoarele cazuri:

a) din momentul expirării termenului de valabilitate a dovezii înlocuitoare;

b) din momentul depunerii dovezii înlocuitoare, de către conducătorul auto, la oricare unitate de poliție rutieră în una din zilele din intervalul perioadei de valabilitate a acesteia.”

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published